Dream Act

Ce zici de un Fitness emotional si mental?

Incep prin a iti povesti cum m-am decis sa ma apuc de fitness.

Pentru ca de ceva timp am nascut si pentru ca sunt o gurmanda si o pofticioasa, sic 🙂 recunosc ca am ramas cu putina burtica. Desi tot incercam sa maschez prin haine mai largi si lejere, nimic… burtica tot se vedea 🙁

Insa ceea ce m-a determinat sa trec la actiune, adica sa mai dau jos cateva kilograme, a fost cand, de mai multe ori, diverse persoane ma intrebau suav: ”Sunteti insarcinata?”, iar eu le raspundeam aleatoriu: ”Nu, sunt doar grasa!” si savuram cu satisfactie socul de pe fata lor :)))

Ei bine, zilele trecute cautam pe net un program de fitness pentru a ma antrena acasa. Am gasit tot felul de programe special create si dedicate pentru fiecare grupa de muschi, de exemplu: pentru piept si umeri, pentru spate- trapez, apoi biceps- triceps, picioare (coapse, fesieri, gambe). Mi-am dat seama ca e mai complicat decat credeam si ca am ceva de treaba.

Am crezut ca trebuie sa lucrez doar abdomenul, insa am realizat apoi ca nu e suficient, am nevoie sa antrenez toti muschii… si de la picioare, si de la maini, si spatele. Pentru ca nu-i asa…daca imi doresc un corp armonios, atunci ar trebui sa lucrez echilibrat.

Si atunci am avut o revelatie pentru ca mi-au revenit in minte cuvintele pe care mi le repeta mereu tatal meu: ”Mens sana in corpore sano” adica: O minte sanatoasa intr-un corp sanatos.

De ce nu as lucra la fel si cu mintea mea? De ce sa nu o antrenez mereu asa cum o sa-mi antrenez corpul?

Asa cum suntem obisnuiti sa mergem la sala sa facem antrenamente, pentru ca sunt unii care o fac de cateva ori pe saptamana, iar altii chiar si in fiecare zi, asa cred eu ca ar trebui sa ne antrenam si mintea si emotiile.

Oare cine nu isi doreste sa aiba mai multa stapanire de sine/autocontrol, sa isi gestioneze emotiile, sa fie mai empatic si sa asculte mai mult pe ceilalti? Pentru ca, asa cum probabil ti-ai dat seama, toate duc la relatii armonioase cu cei din jurul nostru.

Oare cine nu isi doreste sa se cunoasca mai bine, sa stie ce are de imbunatatit, sa-si cunoasca calitatile si sa le puna in valoare?  Pentru ca stii ca asta iti da mai multa incredere in tine si mai mult curaj sa treci la actiune.

Oare cine nu vrea sa stie cum sa-si exprime mai bine sentimentele, nevoile, dorintele astfel incat nu doar sa primeasca de la ceilalti ceea ce isi doreste, dar si sa ramana in relatii bune cu ei?

Ei bine, toate acestea tin de un proces de dezvoltare personala.

Iti voi spune pe scurt ca dezvoltarea personala este un proces de autocunoastere si constientizare. Ajungi sa cunosti cu adevarat cine esti, nu cine crezi ca esti sau cine ti se spune ca esti. Descoperi lucruri pe care probabil ca nu le stiai despre tine. Te vezi si prin ochii altora…

Pentru ca intr-un grup care se formeaza in cadrul cursului nostru de actorie, chiar asta se intampla:

  • te simti in siguranta, pentru ca aici regula de baza este ca nimeni nu te judeca si nu te eticheteaza
  • ai voie sa gresesti, chiar e recomandat sa faci asta 🙂
  • te ajuta sa te accepti asa cum esti si sa te valorizezi, experimentand intr-un mediu sigur situatii dificile cu care te confrunti in viata de zi cu zi. Ai de-a face cu tot felul de provocari care te ajuta sa iesi din zona de confort si sa iti depasesti limitele auto-impuse sau convingerile limitative.

In timpul cursului, vei fi ghidat pe toata perioada celor 3 luni in procesul de transformare. Metoda de baza pe care o utilizam este invatarea experientiala – bazata pe jocuri, exercitii, studii de caz. Ca sa intelegi mai bine, in momentul in care vei juca un rol in care personajul tau este un tip super bogat, faimos, increzator in el, stapan pe situatie in orice clipa, care stie sa fie convingator cu ceilalti, ei bine atunci ”vei pacali” creierul si vei deveni la fel ca personajul tau.

Comportamentele, acele actiuni somatice facute prin intermediul corpului, constituie cel mai important factor care contribuie la ”modificarea” creierului (neuroplasticitate). Cu cat o activitate este mai complexa, cu atat invatarea si schimbarile la nivelul creierului sunt mai profunde.

Ceea ce vei experimenta intr-un curs de actorie este similar cu mersul la sala: antrenamente saptamanale, satisfactii imense, beneficii imediate, rezultate pe termen lung, insa ceea ce face diferenta este ca daca te opresti sa mergi la sala, exista riscul sa iti pierzi din energie, sa te ingrasi, sa te imbolnavesti, insa daca te opresti dupa un curs de actorie, beneficiile le vei avea mereu cu tine, comportamentele pe care le-ai invatat si abilitatile dobandite vor ramane for ever.

Asa ca ceea ce iti propun: vino cu noi sa iti antrenezi mintea, sa jonglezi cu emotiile pana cand vei putea sa le stapanesti, sa inveti lucruri noi, sa construiesti convingeri si comportamente noi, sa dobandesti atitudinea de invingator.

Sala noastra de antrenamente se afla la sediul de langa Pta Romana, Bdul Dacia, nr.55. Te asteptam sa ne antrenam impreuna! 🙂

 

Post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.